Primaire kleuren kun je zien als de basiskleuren van het merk. Als het merk maar weinig ruimte heeft om zijn aard te tonen, dan dienen primaire kleuren te worden ingezet. Probeer in dit geval altijd ‘Mustard’ te gebruiken als achtergrondkleur en ‘Ebony’ als voorgrondkleur. ‘Moon’ gebruiken we waar mogelijk als vervanger voor vol wit en is van belang op plekken waar leesbaarheid hoog in het vaandel staat.
Secundaire kleuren brengen het merk variëteit. Deze kleuren mogen ingezet worden, wanneer het merk reeds de kans heeft gehad om zichzelf te introduceren middels de primaire kleuren. Secundaire kleuren kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in promotiemateriaal of als social post achtergrondkleuren.
Met mate mogen kleuren afgeleid worden van specifieke afbeeldingen. Zo kan een social post, waarbij er een fles te zien is met een groen etiket, leiden tot diezelfde kleur groen als achtergrondkleur van de post. Ga hier echter wel zorgvuldig mee om en streef naar herkenbaarheid.
Bij zowel de primaire als secundaire kleuren zie je G.F Smith vermeld staan. De G.F Smith collectie bestaat uit verschillende, gekleurde papiersoorten. Het gebruik van deze papiersoorten heeft als voordeel dat bepaalde achtergrondkleuren niet geprint hoeven te worden, waardoor erg geen witte randen aan de zijkant van het papier ontstaan. Daarnaast maakt G.F Smith gebruik van verschillende structuren en papierdiktes, die stuk voor stuk premium aanvoelen.
Gebruik bij een eerste introductie altijd ‘Mustard’ i.c.m. ‘Ebony’.
Secundaire kleuren mogen met mate gebruikt worden na introductie van het merk.
Gebruik ‘White’ of ‘Moon’ wanneer leesbaarheid van belang is.
Kleuren mogen met mate afgeleid worden van afbeeldingen binnen de compositie.
Gebruik geen andere kleuren naast ‘Ebony’ op een ‘Mustard’ achtergrondkleur.
Vermijd contrast waarbij de voorgrondkleur lichter is dan de achtergrondkleur.
Introduceer geen nieuwe kleuren tot het palet.
Vermijd het overmatig combineren van verschillende kleuren.