Merkinnerlijk

De Impossible Drinks Brand Strategy beschrijft waar we als team voor gaan, waar we voor staan en welke waarden er binnen onze organisatie leven. De Brand Strategy is dan ook de fundering van het merk en op basis hiervan is het Brand Design ontwikkeld.

Golden Circle

Introductie

De Golden Circle theorie van Simon Sinek is een theorie die wordt gebruikt om de motieven van een organisatie naar voren te brengen en richtlijnen te geven in hoe deze uitgedragen dienen te worden. De theorie werkt door middel van drie cirkels, ieder met hun eigen betekenis. De binnenste ring staat voor de ‘WHY'. De middelste ring staat voor de ‘HOW’ en de buitenste ring staat voor de 'WHAT'.

Sinek stelt dat het verschil tussen inspirerende en non-inspirerende organisaties ligt in de volgorde van communicatie en actie. Daar waar non-inspirerende organisaties van buiten naar binnen communiceren (WHAT> HOW> WHY), communiceren inspirerende organisaties precies in tegenovergestelde richting (WHY> HOW> WHAT).

“People don’t buy what you do, they buy why you do it.” - Simon Sinek

Why

Impossible made possible.

Geen berg is te hoog voor ons en geen brug te ver. Als wij zeggen dat we het regelen, dan regelen we het. Of het nu gaat om een Bowmore uit 1965, of om een Macallan Lalique 50. We’ll get it done. 100% vindgarantie noemen we het.

How

Het overtreffen van verwachtingen is waar tevredenheid eindigt en loyaliteit begint. We kennen de markt en gaan net even dat stapje verder. We streven naar 24/7 bereikbaarheid, snelheid, gemak, persoonlijke service en we garanderen authenticiteit. Dit maakt ons de go-to-partner voor veel van onze klanten.

What

We zetten onze brede kennis van de wijn- en whiskey markt graag op verschillende manieren in voor onze klanten. We staan tenslotte voor service, voor een beleving, en niet voor platte handel. We voorzien onder andere in:

 • Exclusieve zoekopdrachten

 • Kelderbeheer

 • Logistiek

 • Investeringsadvies

 • Wijnkaart advies

 • Markt-monitoring

Kernwaarden

Small

Hoe hard we ook groeien aan de buitenkant, van binnen blijven we altijd klein. Persoonlijk contact met klanten staat bij ons hoog in het vaandel, omdat we in een markt zitten die voornamelijk draait om vertrouwen. Contact met klanten, leveranciers en binnen het team moet menselijk zijn en blijven.

We noemen het: ‘Being global, acting local’.

Approachable

Hoewel de markt waar we inzitten niet toegankelijk is, zijn wij dat wel. We verwelkomen iedereen die ons een vraag wil stellen en we zullen altijd onze uiterste best doen om een gedegen antwoord te geven. Er hangt echter wel een prijskaartje aan onze diensten en daar dienen partijen die met ons in zee gaan, zich bewust van te zijn.

Professional

Onze markt is high-end en om überhaupt mee te mogen spelen, moeten we onszelf professioneel opstellen. Dit betekent natuurlijk niet dat er geen ruimte is voor informaliteit, zolang we blijven beseffen dat onze klanten wel echt wat van ons verwachten.

Refined

De producten en diensten die we aanbieden zijn van een bepaalde klasse. Ze zijn omringd door een sfeer die kwaliteit ademt en onze klanten ook. Alles wat wij doen moet dan ook tot in de puntjes verzorgd zijn en kwaliteit moet altijd worden gewaarborgd.

Emotional

Beleving is van het grootste belang in onze business en alles wat we doen moet daarop inspelen. Het gaat bij ons niet per definitie om het product of om de dienst, maar om de beleving en emotie waarin we voorzien.

Archetypen

Introductie

Archetypen zijn afkomstig van de beroemde psycholoog Carl Jung, die geloofde dat ze de fundamentele manier zijn waarop wij als mensen persoonlijkheid begrijpen. Archetypen vind je tevens terug in films, series en boeken, waarbij de manier waarop bepaalde personages zich symboliseren, helpen bij hoe het publiek deze personages cognitief vastlegt.

Merkarchetypen helpen bij het definiëren van de rol die het merk zal spelen in het leven van de doelgroep en het verhaal dat je wil vertellen over wie je bent en waar het merk voor staat. Het idee achter het gebruik van merkarchetypen in deze context, is om het merk te verankeren in iets iconisch en gedenkwaardigs. Het merkarchtetype geeft vervolgens handvatten in hoe het merk zou moeten praten, waarover het merk zou moeten praten en waar het vooral ook van uit de buurt moet blijven.

Onderstaand zie je de 12 verschillende archetypen en voorbeelden van merken die met deze archetypen samenhangen.

Impossible Drinks archetype: The Magician

Het Magician merkarchetype laat dromen uitkomen en problemen verdwijnen. Ze doen dingen, zowel groot als klein, die verbazen en transformeren.

Het doel van de Magician is voorspoed en succes en dat die welvaart doorsijpelt naar degenen die loyaal zijn aan de Magician. Ze zijn zelfverzekerd, verantwoordelijk en hebben controle. Ze verwachten dan ook hetzelfde van anderen.

The Magician: Gift

Problemen omzetten in oplossingen.

The Magician: Brand voice

 • Mystiek

 • Geïnformeerd

 • Geruststellend

The Magician: Talks about

 • Visie

 • Transformatie

 • Kennis

 • Overtuiging

The Magician: Fears

 • Onwetendheid

 • Twijfel

 • Onzekerheid

The Magician: Brand examples

 • Disney

 • Coca-Cola

 • Dyson