Vormtaal

Het Impossible Drinks merk maakt gebruik van verschillende, ondersteunende visuals en patronen om het merk te verlengen. Het gebruik van deze visuals is niet verplicht, maar levert in bepaalde gevallen interessantere of duidelijkere composities op.

Star

Single star

De ‘single star’ visual is afgeleid van de ster die gebruikt wordt binnen het Logomark. Echter, deze ster is qua vorm aangepast, zodat deze tevens gebruikt kan worden binnen een patroon. De ‘single star’ heeft als doel om bepaalde composities body te geven en/of herkenbaarheid te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een visueel achtergrond element.

Star pattern

De ‘star pattern’ is afgeleid van de ‘single star’ en symboliseer op elkaar gestapelde flessen wijn. Dit patroon heeft tevens als doel om body te geven aan bepaalde composities en/of herkenbaarheid te realiseren.

Voorbeelden en toelichting

  1. Wanneer content nihiel is, mag het ‘star pattern’ worden ingezet om de compositie body te geven.

  2. Het dupliceren van de ‘single star’ kan leiden tot composities waarbij er nadruk wordt gelegd op een specifiek onderdeel of om herkenbaarheid te realiseren wanneer middelen beperkt zijn.

  3. Zie punt 2.

  4. De ‘single star’ kan tevens gebruikt worden als visueel achtergrond element om de compositie body te geven of herkenbaarheid te realiseren.

'O'

Het visuele ‘O’ element wordt ingezet om nadruk te leggen op bepaalde onderdelen binnen een compositie. Houd er rekening mee dat deze visual maximaal één keer per compositie gebruikt mag worden, in tegenstelling tot de ‘single star’.

Voorbeelden en toelichting

1 en 2. Foto’s van flessen wijn of whisky zijn niet per definitie herkenbaar als Impossible Drinks. Het visuele ‘O’ element kan hier ingezet worden om het geheel wél herkenbaar te maken en tegelijkertijd nadruk te leggen op de fles.

Lijnpatronen

Vineyard patroon & Woodgrain patroon

Deze lijnpatronen zijn afgeleid van wijngaarden en houtnerven en mogen ingezet worden als subtiel achtergrond element bij verpakkingen.

Gebruik

Houd er rekening mee dat de patronen enkel mogen worden ingezet als ‘blinddruk’ en niet als ‘inkt-druk’. Hiermee bedoelen we dat de lijnen direct in papier gedrukt mogen worden, zonder daarbij inkt te gebruiken. Zie het onderstaande voorbeeld ter referentie van een blinddruk.